روش اجرای قالب لایت فرم

آشنایی با قالب لایت فرم و مزایای آن

یکی از مصالح مدرن که امروزه در اجرای سقف های ساختمانی از آن به وفور استفاده می شود و مزایای زیادی برای پیمانکاران و سرمایه گذارن ساختمانی دارد، قالب های لایت فرم هستند که جایگزین مناسبی برای بلوک های یونولیتی شمرده می شوند. این قالب ها، بسیار سبک هستند و دوام و استحکام بالایی را در حین کار از خود نشان می دهند. قالب لایت فرم را به طور معمول از پلیمر های پلی اتیلنی می سازند که غیر قابل اشتعال بوده و مقاومت خوبی را برای کار با بتن و زدن سقف ها از خود نشان می دهند.

برای کسانی که بیزینس اصلی آن ها بسز بفروشی است قالب های لایت فرم صرفه ی اقتصادی بسیار قابل ملاحظه ای در پی دارند. معماران با در دست داشتن این قالب ها، با یکبار صرف هزینه برای خرید قالب لایت فرم، بارها و بارها می توانند در پروژه های مختلف از این قالب ها استفاده کنند. قالب های لایت فرم زیبایی و طراحی شیکی برای نمای ساختمان ها دارند. آرماتور بندی و بتن ریزی با این قالب ها خیلی ساده تر از دیگر مصالح ساختمانی صورت می گیرد. قالب های لایت فرم در طرح ها و اشکال گوناگونی موجود بوده و در زنگ های سبز و مشکی قابل خرید می باشند. برای نگهداری این قالب ها، نیاز به جای زیادی نیست و به راحتی می توان این قالب ها را انبار داری کرده و حفاظت نمود.

ویژگی های قالب لایت فرم در سازه

قالب های لایت فرم را در وزن پنج کیلوگرمی بیشتر می توانید پیدا کنید. این قالب های سبک را به راحتی و با صرف هزینه ای پایین می توان به سر پروژه ی ساختمانی انتقال داد. در صورتی که برای این قالب ها شکستگی و آسیب دیدگی رخ بدهد، شرکت تولید کننده آن ها را تعویض می کند. از مهمترین ویژگی هایی که برای قالب های لایت فرم می توان شمرد کمک به حفظ بهداشت و سلامت محیط زیست است. این قالب ها بر خلاف یونولیت های سقفی زائده ندارند و در حین اجرای پروژه محیط اطراف کارگاه ساختمانی و یا پروژه ی عمرانی را آلوده نمی کنند.

قالب لایت فرم

همچنین باید اضافه کرد که دور ریزی بتن در کار با قالب های لایت فرم وجود ندارد. در جاهایی از سقف که دهانه ی آن اندازه های غیر استاندارد و نامناسبی دارد، خیلی راحت می توان اندازه ی عرض قالب های لایت فرم را تغییر داد و این امر را میتوان یکی از مزایای قالب لایت فرم شمرد.

قالب لایت فرم و نحوه اجرای آن

اجرای قالب های لایت فرم بسیار ساده و آسان است. زمانی که این قالب ها را از شرکت های سازنده ی آن ها خریداری می کنید، کارشناسان آن ها به صورت رایگان نحوه ی اجرای آن ها و کارگذاشتن آن ها را در سقف ها به شما یاد می دهند. اجرای قالب های یونولیتی آن قدر آسان و کم هزینه است که حتی یک کارگر ساده نیز می تواند با یادگیری آن به راحتی و به تنهایی قالب ها را جای گذاری کرده و بتن ریزی را انجام بدهد.

زمانی که می خواهید قالب های پلی اتیلنی لایت فرم را در سقف کار بگذارید باید ابتدا آن را به اندازه ی طول مورد نیازتان به هم پیچ کرده، متصل کنید که این کار نیاز به محاسبات اولیه توسط مهندس معمار ساختمان دارد. سپس آن ها را در سقف به تیرهای سقفی وصل باید کرد. زیرسازی در سقف هایی که با قابل های لایت فرم اجرا می شوند به کمک جک ها و پروفیل های چوبی یا فلزی صورت می گیرد.

در صورت افزایش تعداد طبقات در ساختمان یا پروژه، باید از داربست و یا سازه هایی که امکان مونتاژ دارند به کار برده شود. پس از این مرحله است که نوبت به کارگذاری قالب های لایت فرم می رسد. نیازی به چرب کردن قالب ها برای ریختن بتن نیست. این قالب ها به آسانی پس از این که بتن خودش را گرفت از بتن کنده می شوند و دوباره مورد استفاده قرار می گیرند. پس از کارگذاشتن قالب ها، آرماتورهای مورد نیاز در قالب ها به کار می روند. با این روش اجرا، دیگر نیازی به جوشکاری ساخت خرپا و یا آرماتور مونتاژ وجود نخواهد داشت.

اجرای قالب لایت فرم

اجرای قالب لایت فرم بدون نیاز به تیرچه دوبل

کارگذاشتن قالب لایت فرم در ساخت سقف ها باعث می شود دیگر نیازی به تیرچه ی دوبل هم نباشد. این یعنی سبک شدن بار سقف و همین طور پایین آمدن چشمگیر هزینه ها.

زمانی که آرماتورهای حرارتی در سقف کار گذاشته شدند، اسپیسرها را به منظور ایجاد نوعی پوشش برای بتن و میلگردها روی قالب های لایت فرم می گذارند تا سقف را برای اجرای عملیات بتن ریزی مهیا نمایند. تنها هفت روز پس از ریختن بتن روی قالب ها، بتن خودش را کامل می گیرد و حالا وقت آن است که گیره ها را باز کرده و قالب ها را به راحتی جدا کنند. در صورتی که بخواهید سقف هایی شکیل برای پارکینگ ها، لابی ها، تونل ها و… ایجاد کنید بهتر این است که از میزان ویبره ی مناسب و بتن روان در کار بتن ریزی قالب ها استفاده کرده باشید.

برای فراهم آوردن جایگاه های نصب تاسیسات در ساختمان، بهتر است در حین کارگذاشتن قالب های لایت فرم در سقف ها، صفحه های پیش ساخته ی فلزی و یا قطعات گالوانیزه را بین قالب ها بگذارید تا پس از اجرای کار سقف ها کار اجرای تاسیسات ساختمانی با مشکل بر نخورده و به نمای بتنی زیبای سقف آسیبی وارد نشود. برای باز کردن قالب های یونولیتی از بتن های گرفته شده سوراخ هایی در قالب ها از قبل ایجاد شده است که به کمک اهرم ها به راحتی آن ها را جدا کرده و به کار اجرای سقف و اتمام کار آن سرعت قابل ملاحظه ای می بخشد. این کار تنها نیاز به تجربه دارد و اصلا برای اجرای آن نیازی به آدم ماهر و کاشناس و متخصص نیست.